winebox degustacia gregory perrucci

Vinár alebo klavirista? Kto je Gregory Perrucci ?

Gregory Perrucci, vinárstvo FELLINE, Taliansko, Puglia.

Keď sa narodíte v rodine na juhu Apúlie, v poľnohospodárskom meste alebo skôr vo vinárskom meste ako Manduria, ktoré bolo a stále je obklopené vinicami Primitiva, detstvo je navždy poznačené rytmom prírody. Denné plány sa plánujú každé ráno, deň za dňom, v závislosti od počasia a sezónnosti.

Práce, hry , jedlo…. všetko má svoj  konkrétny čas. Dôležité sú  postavy, ktoré zabezpečujú rôzne činnosti v rodine. Ženy sú v domácnosti nenahraditeľné, mama, babička, neustále spievajúce, pracujúce v kuchyni, pretože varenie je neoddeliteľnou súčasťou našich tradícií. Muži vo vinohrade, v pivnici.

    Ak pochádzate z rodiny vinárov, potom sa emócie znásobujú. Obdobie zberu hrozna  je večierkom a Vy sa nemôžete  dočkať jeho príchodu. Vďaka dospelým sa deti cítia dôležité,  pretože vás požiadajú, aby ste pomohli so zberom,  lisovaním a ďalšími prácami. Potom prichádza hudba ozývajúca sa z vinohradov, piesne pracujúcich ľudí  a  na konci  je vôňa kvasných muštov, vôňa únavy a špinavé košele. 

Ak vyrastáte v takomto prostredí, kde sú neustále stimulované a zosilňované zmysly, nemôže sa vám stať, že sa neviete orientovať.  Cesta, ktorou idete nie je nudná, ale ako nás učí príroda, má rozmanitosti,  môžete robiť rôzne veci a obohatiť svoju osobnosť o uspokojenie vyplývajúce zo záväzku, vytrvalosti a trpezlivosti.

Hudba má tiež svoj význam. Klavír učí disciplíne a metódam, ale tiež pomáha uvoľniť tvorivosť a predstavivosť. Hudba  vás zaujme, pohltí a otvorí sa  svetu pomocou univerzálneho jazyka. Je to rovnaký jazyk, aký má víno, ktoré okrem toho, že je „piesňou zeme do neba“, ako povedal Veronelli, vyžaduje aj orchestrálne dielo, v ktorom účinkujú tak prírodné nástroje, ako aj majstri umenia.

Preto späť k otázke: čo robí Gregory Perrucci, producent Primitivo di Manduria, výskumník a popularizátor starodávnych odrôd Apulie (ottavianello a susumaniello), milovník hudby a klavirista?

Odpoveď znie: Má malú časť v univerzálnom orchestri prírody.

  • POZRITE V ESHOPE
  • Ďalšie články

Vitajte na stránke predajcu svetových vín WineBox. Prezeranie jej obsahu si vyžaduje plnoletosť.

Máte viac ako 18 rokov?