BIANCA VIGNA
Majitelia vinárstva dôkladne poznajú každý centimeter kopcov, ktoré siahajú od Conegliana po Valdobbiadene, miesto, ktoré dáva chuť a vôňu ich vínam.
Veria, že musia dôkladne porozumieť krajine, aby kvalitou vín, vedeli interpretovať územie Conegliano Valdobbiadene, jeho vône a chute, ale tiež históriu a tradíciu.
BiancaVigna sa zrodila z jedinečného charakteru 30 hektárov viníc v oblastiach DOCG a DOC Alta Marca Trevigiana, medzi mestom Conegliano, Cima, Pieve di Soligo, hlavným mestom Quartier del Piave a Valdobbiadene, absolútnych protagonistov histórie Prosecca . Pestujú si vlastné hrozno a snažia sa priniesť niečo z každého z týchto miest do ich fliaš v ideálnom mixe nálad a chutí, ktoré v konečnom dôsledku odzrkadľujú ich históriu.
BiancaVigna je súbor hodnôt, inovatívne nápady a starostlivosť v každom procese s ambíciou vyrábať dobré vína.
BiancaVigna bolo založené v roku 2004 súrodencami Elenou a Enricom Moschettovcami, ktorí ako prví z rodiny vyrobili šumivé vína z hrozna pochádzajúceho z rodinných vinohradov patriacich ich starému otcovi Genesiovi od začiatku 20.-ho storočia.
BiancaVigna sa zrodilo zo zväzku, ktorý spája ľudí, územie a víno, ako úcta ku kráse a tradícii kopcov medzi Coneglianom a Valdobbiadene. Zrodila sa z Enricových dvadsaťročných enologických skúseností a Eleninej podnikateľskej vízie, ktorej pri talianskej a zahraničnej distribúcii pomáhal jej manžel Luca Cuzziol.
Kvalita vín BiancaVigna ich priviedla do celého sveta, v Taliansku do najlepších reštaurácií, významných medzinárodných hotelov a vybraných vinoték.
Približne dvadsať rokov po zrode spoločnosti premenili súrodenci Elena a Enrico svoj malý veľký sen na skutočnosť vďaka veľkému odhodlaniu a skvelej tímovej práci.
Vždy premýšľajú o svojej práci jedinečným a presným spôsobom. Presadzujú štýl, ktorý sa časom stal vyjadrením ich pocitov a vedomostí. Vždy kladú na prvé miesto rešpekt, výskum a vedomosti. Úcta k životnému prostrediu, k územiu, k ľuďom, ktorí s nimi spolupracujú a k prírode.
Výskum na zlepšenie každého aspektu BiancaVigna: víno, územie, ale aj materiály a techniky, ktoré sa majú použiť v pivnici. Čoraz lepšie znalosti teroáru, vinohradov, kde pestujú hrozno a potencionál odrody Glera.
Hodnoty, ktoré nie sú vnímané vo víne, ale ktoré sú vo vnútri každej fľaši, pomáhajú definovať charakteristickú črtu ich Prosecca.